Macau ora anteng ing masalah AML: casino regulator
toto

Macau ora anteng ing masalah AML: casino regulator

Macau wis “ora njupuk sikap anteng” menyang masalah saka laundering anti-dhuwit (AML) lan pertempuran Financing terorisme, ngandika kepala pengatur Unitogel casino kutha ing konferensi utama ing topik sing, dianakaké ing Macau ana.

Regulator, Gaming Inspection lan Biro Koordinasi, uga dikenal minangka DICJ,  (digambarke), direktur awak.

Panjenenganipun ngandika ing Kanton – karo terjemahan simultaneous – ing wiwitan ACAMS Inaugural Macau Symposium, acara kanggo profesional ing lapangan pengawasan utawa karo kapentingan ing topik. “ACAMS” minangka merek kanggo Association of Certified Anti-Money Laundering Specialists LLC.

Pak Chan nambah sawetara pangandikan sing dikirim ing Inggris kanggo sawetara atus delegasi saiki ing acara ing MGM Cotai casino resort.

Ngandika, sanajan wis sawetara pengalaman nangani kasus laundering dhuwit, dheweke wis ngadhepi akèh karya kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan lapangan nalika dheweke ana ing biro game. Pak Chan makarya 17 taun ing penuntut umum ing Macau sadurunge tugas saiki sing ditindakake telung taun kepungkur.

Dheweke negesake manawa “asil sing apik banget” saka evaluasi bebarengan upaya AML Macau – sing ditindakake dening pamrentah kutha lan Asia / Pacific Group on Money Laundering (APG) – wis dadi produk saka “usaha anggota Macau. pemerintah uga sektor game lan wong liya sing wis nyumbang “.

Asil evaluasi – ditindakake ing pungkasan 2016 lan kalebu kunjungan menyang kutha dening pejabat APG – diumumake ing pertengahan 2017 .

Iku wis ngandika “swara, pengawasan adhedhasar resiko” kang ditindakake ing sektor game Macau, nanging ana uga perlu kanggo luwih ngerti antarane Macau VIP gambling promotor – pihak katelu sing dilisensi dening pemerintah Macau – aturan lokal dianyari kutha kang. babagan pencucian uang lan risiko pendanaan terorisme.

Macau selaras dicampur

Connie Chu Un aku, direktur Kantor Intelligence Financial Macau kang, kang nduweni tanggung jawab kanggo ngenali potensial non-AML transaksi cecek ing sektor casino lan liyane saka sektor finance kutha, ngandika uga ing bukaan saka acara.

Dheweke kandha yen miturut asil evaluasi bebarengan APG, Macau ketemu enem saka 11 “efektifitas ratings”, kang tegese yurisdiksi iki ditingkat antarane “tingkat sing luwih dhuwur” saka anggota APG.

Ing “Assessment selaras” kang gegayutan karo framework legal lan institusi saka yurisdiksi, Macau wis 37 ratings “cecek” utawa “umume tundhuk” saka 40 Rekomendasi minangka ditetepake dening APG.

Dheweke ngandhani para delegasi ing acara Kamis: “Isih ana sawetara Data SDY kesenjangan sing diidentifikasi babagan ora ana deklarasi utawa sistem pambocoran transportasi awis lan BMI [instrumen perbankan lan moneter] uga sawetara kesenjangan ing kerangka regulasi DNFBPs [ bisnis lan profesi non-finansial sing ditunjuk].”

Iki nyebabake salah sawijining temuan “non-compliance” babagan siji rekomendasi APG tartamtu, lan kutha kasebut “sebagian tundhuk” ing liyane.

Wiwit Nopember 2017 – sakcepete sawise temuan evaluasi bebarengan APG – Macau ngenalake sistem sing pengunjung mlebu Macau lan nggawa Data SGP MOP120,000 (US $ 15,000) utawa luwih awis – utawa sing padha karo mata uang liyane – kudu nglaporake kasunyatan kanggo panguwasa lokal.

Hue Dang, kepala Asia kanggo ACAMS uga ngomong ing pambuka acara Kamis. Dheweke ujar manawa pencucian dhuwit dudu kejahatan pribadi, nanging sing nduwe pengaruh ing masyarakat.

Dheweke ujar manawa salah sawijining perkiraan saka Kantor Narkoba lan Kejahatan Perserikatan Bangsa-Bangsa ngusulake US $ 2.1 triliun – utawa udakara 3.6 persen GDP global – ilang saben taun amarga pencucian dhuwit.

Iki “konsisten banget” karo nomer sing pisanan diterbitake dening International Monetary Fund ing 1998, ujare Ms Hue.

“Kanggo saben dana sing dicuci $ 1 milyar ing ekonomi apa wae, tegese 0,03 persen nganti 0,06 persen nyuda pertumbuhan ekonomi. Sampeyan bisa uga ujar… sing dudu jumlah gedhe, ”ujare.

Nanging Ms Hue nambahake: “Yen sampeyan nggunakake data GDP AS taun 2017, tegese kerugian kegiatan ekonomi AS $ 6 nganti $ 12 milyar …